افروپِت | کلینیک و پت شاپ مجهز در آجودانیه

ویروس پاروا چه ویروسی است و چه علائمی دارد؟

پاروا یکی از بیماری های سگ هاست که بسیار مسری بوده و می تواند باعث التهاب بسیار شدید روده سگ شود. این ویروس میتواند به گلبول های سفید خون حمله کند و هنگامی که حیوانات جوان آلوده می شوند، به عضله ی قلب آنها آسیب بزند و مشکلات قلبی طولانی مدت را ایجاد کند. علائم عمومی آن بی حالی، استفراغ شدید، از دست دادن اشتها و اسهال خونین و بدبو است که می تواند موجب کم آبی  تهدید کننده برای حیات حیوان شود.این ویروس بسیار مسری است و می تواند  توسط هر شخص، حیوان یا شی که در تماس با مدفوع سگ آلوده قرار می گیرد، انتقال پیدا کند و ماه ها در یک محدوده زنده بماند و ممکن است در اشیای بی جان مانند کاسه های غذا، کفش ها، لباس ها، فرش و زمین زنده بماند. متخصصین بر اساس علائم بالینی و آزمایش  ویروس پاروا را تشخیص می دهند و با وجود این که آزمایش های صددرصد دقیقی در این خصوص وجود ندارد دامپزشک شما ممکن است آزمایش های اضافی و آزمایش خون را نیز توصیه کند ولی باید بدانید که بعضی سگ ها نیز در معرض خطر و حساسیت بیشتری قرار دارند. توله سگ ها و سگ های نوجوان که واکسینه نشده اند بیشترین حساسیت را به این ویروس دارند و نژاد هایی که در معرض خطر بیشتری هستند، عبارتند از روتوییلر، دوبرمن، تریر آمریکایی.

چگونه می توان از پاروا ویروس جلوگیری کرد؟

شما می توانید سگ خود را در برابر این قاتل احتمالی محافظت کنید. مطمئن شوید که او واکسن های خود را به موقع گرفته است. معمولا توصیه می شود که توله سگ ها با واکسن های ترکیبی واکسینه شوند تا از ابتلا به بیماری های مختلف که مدام در معرض آنها قرار میگیرند مصون بمانند. یک واکسن معمولی، به نام “5-in-1″، توله سگ ها را از هپاتیت، لپتوسپیروز، پاروویروس و پاراآنفلوآنزا محافظت می کند.

به طور کلی، اولین واکسن در سن ۶-۸ هفتگی به سگ شما داده می شود و بعد از آن یک تقویت کننده در چهار هفتگی تا ۱۶ یا ۲۰ هفتگی  دارد و سپس در یک سالگی دوباره واکسن داده می شود. برنامه واکسیناسیون توله سگ قبل از چهار ماهگی کامل نیست. سگ های قدیمی تر که سریهای واکسیناسیون کامل توله سگ را دریافت نکرده اند ممکن است حساس به پاروویروس باشند. با دامپزشک خود مشورت کنید که چگونه سگ شما مجددا برای واکسیناسیون احضار شود.

از آنجا که پاروویروس  ماه ها می تواند در یک محیط زنده بماند، اگر می خواهید مراقبت بیشتری در خصوص عدم ابتلای حیوانتان به این بیماری داشته باشید به این نکته توجه کنید: حتی با ضدعفونی کردن و شستشوی عالی اشیا و وسایل ، پاروویروس می تواند زنده بماند زیرا این ویروس در برابر بسیاری از ضدعفونی کننده های معمولی مقاوم است.شما میتوانید  برای ضدعفونی از محلول یک قسمت سفید کننده به ۳۲ قسمت آب استفاده کنید که در آن مواد آلی وجود ندارد و میتوانید اسباب بازی های آلوده سگ، ظرف غذا و کاسه آب او را  که باید به درستی تمیز شوند، ده دقیقه در این محلول ضدعفونی قرار دهید.اگر فکر می کنید که جایی بوده اید که ممکن است آلودگی در آنجا وجود داشته باشد میتوانید ازین محلول برای ضدعفونی کردن کف کفش خود استفاده کنید. مناطقی که برای تمیز کردن سخت تر هستند (برای مثال، مناطق چمن دار، موکت و چوب) ممکن است نیاز به ضدعفونی کننده به صورت اسپری داشته باشند .

درمان ویروس پاروا به چه شکل است؟

متاسفانه مثل بیماری کرونا هنوز هیچ دارویی وجود ندارد که بتوانند ویروس ها را از بین ببرد، درمان این بیماری به طور کلی ساده و متشکل از مراقبت های حمایتی تسکین دهنده برای کنترل علائم و تقویت سیستم ایمنی سگ است تا به وی امکان مبارزه با این بیماری خطرناک را بدهد. سگ های مبتلا به ویروس پاروا نیاز به درمان سنگین در یک بیمارستان دامپزشکی خواهد داشت و برای اینکه  آنتی بیوتیک ها، داروها برای کنترل استفراغ، مایعات وریدی و سایر روش های حمایتی را دریافت کنند، میانگین اقامت در بیمارستان حدود  ۵-۷ روز خواهد بود ولی باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که این درمان همیشه موفق نبوده است، بنابراین لازم است که سگ شما حتما واکسینه شود که به این بیماری مبتلا نشود.

از آن جایی که درمان پاروا همیشه هم نبوده و گاها حتی با مراقبت های ویژه در مراکز دامپزشکی و تحت نظر دامپزشکان نیز به مرگ حیوان ختم میشود پس اگر متوجه  استفراغ شدید، از دست دادن اشتها، افسردگی یا اسهال با خونریزی شدید در سگتان شدید بلافاصله با دامپزشک خود تماس بگیرید.